• nl
 • 16-01-2012

  IMDI-Talentprijs 2010/2011

  De eerste IMDI-Talentprijs 2010/2011 is uitgereikt! Mike van Diest, PhD student bij INCAS3 te Assen, heeft de prijs in de wacht gesleept met zijn afstudeerscriptie.


  Mike van Diest heeft zijn afstudeerproject uitgevoerd bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, onder begeleiding van prof. Bart Verkerke. Het onderwerp was het ontwikkelen van een nieuwe manier om bovenbeenprothesen direct te fixeren aan het bot in plaats van aan de stomp. Het doel hiervan was het verminderen van het risico van botbreuken en het verminderen van botresorptie rondom het implantaat. Meer informatie over het project en het uiteindelijke eindproduct kunt u hier vinden.

  Op vrijdag 20 januari zal de IMDI-Talentprijs uitgereikt worden op het IMDI-Talentsymposium bij ZonMw in Den Haag. Mike zal de prijs in ontvangst nemen uit de handen van de jury, bestaande uit Cathy van Beek (RvB-UMCN), Josée Hansen (IGZ hfdinsp. Medische Producten) en Hans Hofstraat (VP Philips Research). Na afloop is er een borrel met de mogelijkheid om de winnaar, de runner-up en de jury te spreken.

  Het symposium wordt geopend door Henk Smid (directeur ZonMw) en Hans Reiber (vrz Wetenschapscommissie IMDI). Zij zullen de stand van zaken van IMDI, mede in relatie tot het topsectorenbeleid, bespreken.

  Voor het symposium kunt u zich gratis aanmelden via: imdi@zonmw.nl