• nl
 • 16-05-2012

  Programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren, NWO

  Alweer een nieuw initiatief, dit keer van NWO.

   

  Het gaat om het uitzetten van kortlopende onderzoeksprojecten met een looptijd van twee jaar, toegespitst op specifieke ethische en maatschappelijke kwesties. De projecten zullen opgezet worden in twee fasen, zodat de eerste resultaten na één jaar beschikbaar komen. De kosten voor een tweejarig project kunnen in totaal € 300k bedragen. Hiervan wordt € 200k gefinancieerd door NWO en een bedrag van € 100k moet worden gematcht door de partners (per jaar dus € 50k).

  Binnenkort (half mei) zal NWO hiervoor een call openstellen. Om te zorgen dat de call zo goed mogelijk aansluit bij jullie behoeftes is het belangrijk dat wij snel duidelijkheid krijgen over de specifieke kwesties die jullie graag in een, op de behoeftes van SPRINT toegesneden, pilot-project geadresseerd zouden willen hebben. In de te publiceren call zullen namelijk projectbeschrijvingen worden opgenomen, waarop geïnteresseerde onderzoekers een voorstel kunnen indienen. Vóór publicatie van de call is het, zoals gezegd, ook noodzakelijk dat er commitments zijn over de te matchen bedragen.

  In de MVI-flyer staan de belangrijkste punten van de onderzoeksaanpak samengevat. Daarnaast is projectvoorstel formulier, deze kunt u ingevuld retourneren aan: h.m.kuis@umcg.nl
  Graag zien we u reactie en projectvoorstellen tegemoet komen.