• nl
 • 12-06-2014

  Schaatsen in Exergame

  SPRINT Exergaming

  Schaatsgame.

  Tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap  in Groningen is een eerste betaversie van de schaatsgame in het kader van het project Exergaming voor balanstraining voor ouderen gepresenteerd. Schaatsend door het Friese landschap, over sloten en meren moesten wakken en bruggen worden gepasseerd. Er werd enthousiast gereageerd op de game en associaties met de Elfstedentocht werden snel gemaakt.
  De komende maanden zal de game nog verder worden geperfectioneerd. Er zullen verschillende niveaus van moeilijkheid worden toegevoegd en een keuzemenu om uithoudingsvermogen, coördinatie of spierkracht te trainen.
  Factoren die van belang zijn voor de balans. Het exergamingproject is een uniek samenwerkings-verband op initiatief van SPRINT. De projectdeelnemers bestaan uit UMCG, RUG, GameAcademy, 8D Games, Waag Society, NHL, Incas3, EvoCare, CGI en Axtion. 8D games heeft ondersteuning gekregen van Studenten van de projectgroep “Van Die Fanatiekelingen” van de afdeling communicatie en Multimedia Design van de NHL. Zij  hebben de landschap en character-objecten gemaakt. Met dank aan:  Edwin ten Wolde – Crasney Leonel Visser – Joas Kramer – Yie Shang – Sytse de Groot – Klaasjan van der Berge – Maurizio van der Werf.