• nl
 • 26-04-2013

  Toekenning subsidie Topsector Life Sciences & Health

  Begin maart is een grote programmasubsidie toegekend aan SPRINT binnen de Topsector Life Sciences & Health.  Twee projecten zullen vanuit de subsidie worden gefinancierd. De twee projecten zijn:

  Self-Administered Functional walking Exercise (SAFE) gaat een trainingtool ontwikkelen voor mensen die een beroerte hebben gehad. De tool richt zich op het verbeteren van de balans van CVA-patiënten. Ouderen hebben na een beroerte problemen met lopen als gevolg van verlies van gevoel in de voeten en verminderde spierkracht. De nieuwe tool moet bijdragen aan een grotere mobiliteit van deze groep ouderen.

  Het tweede project is TIPS: The Ideal Prosthesis Selection. Doel is een prothese te ontwikkelen die zich aan de gebruiker aanpast, in plaats van dat de gebruiker zich moet vormen naar de prothese. De meeste protheses worden nu ontworpen voor de gemiddelde patiënt, maar de gemiddelde patiënt bestaat niet. Beide projecten hebben een looptijd van drie jaar. Het Topsectorenbeleid is een initiatief van de overheid die de samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid stimuleert. Doelstelling is innovatie en de concurrentiekracht van Nederland te bevorderen.

  Meer informatie over de Topsector Life Sciences & Health, vindt u hier