• nl
 • en
 • Over SPRINT

  Missie

  SPRINT zal de gewenste mobiliteitsverbetering realiseren door onderzoek uit te voeren op drie thema’s, die zijn onderverdeeld in vijf aandachtsgebieden.

  Innovatieve technieken

  Tijdens het ontwikkelproces staat de gebruiker voorop om zo de best mogelijke oplossing te krijgen. Door het creëren van een platform voor kenniscentra en bedrijven maakt SPRINT het mogelijk om met de nieuwste inzichten en technieken tot innovatieve oplossingen te komen.

  De researchthema’s waar SPRINT zich op richt:

  1. Preventie: de ontwikkeling van monitoring- en interventie-apparatuur om achteruitgang in mobiliteit te voorkomen
  2. Revalidatie: de ontwikkeling van apparatuur om een deel van het revalidatieproces naar de thuissituatie te kunnen verplaatsen
  3. Prothesiologie: het creëren van patiënt-specifieke, intelligente prothesen en orthesen

  Voor het monitoren van gebruikers zullen sensoren ontwikkeld worden. Interventie-apparatuur richt zich op de gebruiker en zijn omgeving.

  Om self-management van de gezondheid van de gebruiker te realiseren, wordt mede gebruik gemaakt van serious gaming ter motivatie.

  Om feedback mogelijk te maken naar de gebruiker en zorgprofessional, wordt gebruik gemaakt van telemonitoring-technieken.

  Zelfstandiger en langer leven.

  De door SPRINT beoogde mobiliteitsverbetering van ouderen zal leiden tot verhoogde zelfstandigheid, verbetering van de conditie en een kleinere kans op andere ziekteprocessen. De kwaliteit van leven neemt toe en ouderen kunnen zo ook langer blijven werken.