• nl
  • TheNewFood

    In 2025 hebben we naar verwachting anderhalf miljoen diabeten in Nederland. Ook het aantal mensen met ernstig overgewicht neemt in snel tempo toe. Zowel diabetes 2 als obesitas zijn een gevolg van insulineresistentie en zijn te verminderen en te voorkomen door een LowCarb lifestyle, waarbij bewegen en stressreductie belangrijke factoren zijn en vooral andere voeding met veel minder koolhydraten (=LowCarb) cruciaal is.

    TheNewFood werkt samen met artsen,  wetenschappers en diëtistes om zoveel mogelijk mensen met diabetes en obesitas  te motiveren tot  een verantwoorde LowCarb lifestyle, om (weer) gezonder te worden en langer gezond te blijven. (uitgangspunt is Evidence based Voedingsrichtlijn 2015 bij diabetes van het NDF)

    Zij doet dit onder andere door het ontwikkelen van recepten, en weekmenu’s, en het bieden van interactieve ondersteuning. Ook richt TheNewFood zich op het faciliteren van gezondere voeding, zoals een gezonder  aanbod in (bedrijfs)kantines, en het ontwikkelen van gezondere voeding en het beschikbaar maken van gezondere producten in horeca en supermarkt.

    TheNewFood